Nasa Kuzina, ATP Umag Croatia open 2015
Člana britanske kraljevske obitelji ugostili smo na tipičnoj istarskoj večeri
" Chef iz restorana LF i ugledni predavač u ugostiteljskoj školi Robert Perić imao je čast kuhati za lorda u sklopu projekta Naša kužina. Pripremio mu je, kako bi se u Istri reklo – "pozdrav iz kužine". Inspiraciju je dobio u trenutku i napravio kombinaciju sipe, narezane poput tagliatella, koju je skuhao u nagrađenom domaćem siru Veli Jože s breskvama i šumskim voćem te kremom od špinata.
– Hm, riba i voće, i k tome sjajni sir. Čini se nespojivo, no zaista je vrlo ukusno – oduševio se lord istarskim delicijama pa nazdravio uz vodnjanski pjenušac od stopostotne malvazije.
Prije nego što je za stol stigao drugi slijed, sabljarka u korici od bosiljka na domaćoj skuti s karameliziranim mladim lukom, bademima i kruhom od pira, lord Windsor podijelio je s nama kako je istarska gastronomija uz bok svjetskoj kuhinji i nešto najbolje što je dosad kušao.
– Čuo sam da se na ovom prekrasnom poluotoku sjajno jede i da je hrana domaća, no ovo je nadmašilo sva moja očekivanja. I supruga je vrlo zadovoljna, a kod chefa Perića jeli smo i sjajnu janjetinu. Jednostavno prekrasno! "
Tekst i slike preuzeto sa VecernjiList
Tortin od limuna s tučenim vrhnjem i medenicom
"Robert Perić jedan je od najboljih hrvatskih chefova i jedini s prestižnom europskom kuharskom titulom maestro choccolatier. Iako je njegova prava strast čokolada, za vruće ljetne dane svima preporuča ovaj osvježavajući kolač.
Tortin od limuna s tučenim vrhnjem i medenicom novi je ljetni desert chefa Roberta Perića iz LF restorana koji se nalazi u sklopu Naše kuzine. U ovom laganom ljetnom specijalitetu svi sastojci su pomno isplanirali kako bi se zanimljivi okusi u svakom trenutku međusobno nadopunjavali.Tortin je napravljen od maslaca, jaja, šećera i limuna, a medenica koja se koristi u ovom desertu je domaća grapa s medom iz područja sjeverne Istre. Chef Perić pojašnjava da je zanimljivu igru okusa dobio spajajući nježni okus limuna koji skupa s narančom daje živahnost, dok s druge strane šlag s okusom meda i alkohola spušta žive citrusne note. Inače, Robert Perić jedan je od najboljih hrvatskih chefova i jedini s prestižnom europskom kuharskom titulom maestro choccolatier. Iako je njegova prava strast čokolada, za vruće ljetne dane svima preporuča ovaj osvježavajući kolač. "
Tekst i slike preuzeto sa VecernjiList
Pratite nas i na nasoj Facebook stranici