Hotel Villa Letan

Peroj 450
HR-52215 Vodnjan

Tel. +385 (0)52 521 006
Tel. +385 (0)52 521 009
Fax. +385 (0)52 521 090

Jezik / Language / Lingua / Sprache / язык
16.02.14.
Novosti

LF catering na Chocco Wine festivalu u Brtonigli

LF Catering i Chef Robert Perić na Chocco Wine festivalu u Brtonigli

...čokolatin s nadjevom od terana, krema od tartufa i čokolade, pralina s istarskim maslinovim uljem... godina je 1999, a mladi cheff Robert Perić ovim slatkim delicijama na završnom ispitu stječe prestižnu Evropsku titulu „Maestra choccolatier-a“.

Sljubljujući tada vrhunske istarske sirovine s internacionalnom namirnicom, Robert Perić postavlja temelje razvoja "modernih" čokoladnih deserata, a ubrzo njegove autorske deserte kopiraju mnogi hrvatski ugostitelji i slastičari.

15 godina poslije, na Chocco Wine festivalu u Brtonigli, LF catering i Cheff Robert Perić, uz potporu našeg sponzora IGGOS-a, premijerno predstavljaju novi, moderan desert u 5 različitih kombinacija.

Osnovna zadaća bila je biti inovativan i zadržati ideju sljubljivanja čokolade i istarskih namirnica, a za ovu prigodu pripremili smo za goste festivala "lizalice" od tamne, mliječne i bijele čokolade s istarskim teranom i malvazijom, istarskim maslinovim uljem i rakijama biskom i erba luigiom. A za kraj, u maniri vrhunskog chef-a, dva sata "cioccolateria fina", predstavljanja majstorstva u pripremi čokoladnog deserta od čokolade i lješnjaka.

Rezultat ????
1000 komada lizalica nestalo je do 16h, gosti festivala apsolutno oduševljeni novim idejama deserata, a Robertu Periću i LF cateringu zadovoljstvo postignutim uz želju da nove ideje potaknu ugostitelje i kuhare Istre i Hrvatske na kreiranje deserata s istom temom, u cilju razvoja moderne gastronomije i uvođenja domaćih namirnica u naš slatki čokoladni svijet.

Do tada, ovakve i slične kreacije mogu se kušati u kuhinji LF cateringa.

 

Vise fotografija mozete pogledati OVDJE