Hotel Villa Letan

Peroj 450
HR-52215 Vodnjan

Tel. +385 (0)52 521 006
Tel. +385 (0)52 521 009
Fax. +385 (0)52 521 090

Jezik / Language / Lingua / Sprache / язык
21.02.15.
Novosti

Festival čokolade i vina - Choco&wine fest 2015, Brtonigla

Brtonigla, 21.02.2015


I ove godine na Chocco wine festu u Brtonigli LF catering se predstavio sa svojim čokoladnim delicijama. Cheff Robert Perić pripremio je tri tipa lizalica s tamnom, mliječnom i bijelom čokoladom u kombinaciji s pistachiom, kokosom i šećerom u granulama. Od noviteta predstavljeni su "ekleri" punjeni kremom mliječne čokolade i istarske rakije "erbe luigie", te štrudel od lisnatog tijesta s kaduljom, punjen kremom od čokolade.

Kako i svake godine na festivalu čokolade LF catering predstavi neki čokoladni desert, a sve u cilju kombinacije svjetske gastronomske delicije čokolade i istarskih domaćih namirnica. Dok smo prošle godine sljubljivali čokoladu i Istarsku malvaziju, bisku i medenicu, ove godine Cheff Robert Perić premjerno je predstavio novi desert - "Čokoladni bokun s kremom od mladog koromača punjen bevandinom od odležanog Istarskog terana".....

Krema od mlijeka, jaja, želatine, mliječnog slatkog vrhnja i koromača.... Iskuhani odležani Istarski teran i šećer ..... Sjajni preljev od 24 % masnog kakaa, vode, šećera i slatkog vrhnja.... Dekor od čokolade i bakrenog praha ......

Još jedan desert u klasi Maestra choccolatiera Roberta Perića, koji ponovno provocira tradicionalne istarske okuse vezane na čokoladu, evolucija istarskih deserata u rukama vrhunskog cheff-a.

I kao što prije 17 godina, kada je mladi chef Robert Perić na svom završnom ispitu za Maestra Choccolatera, premijerno sljubljivao čokoladu I maslinovo ulje te čokoladu I tartufe, kada mnogi nisu vjerovali u uspjeh tadašnjih kreacija, vrijeme je pokazalo da sklad čokolade I maslinovog ulja I tartufa čini poseban gastronomski doživljaj.
U novim kombinacijama s mladim i odležanim vinima iz Istre Robert Perić nastavlja svoj put vodećeg kuhara moderna istarske gastronomije s ciljem izgradnje modernih istarskih priča kao dio prepoznatljive svijetske gastronomije  

LF catering na čelu sa chef-om Robertom Perićem I danas stoji pri čvrstim uvjerenjima da za ulazak u svjetsku gastronomiju Istarska jela I namirnice valja pripremati na moderan način, ne zanemarujući vrijednosti starih tradicionalnih jela. Naravno, svjesni činjenice da je za ovakav pristup potrebno vrhunsko kulinarsko znanje I maštovitost kuhara, Cheff-a    
    

 Objavi by Villa Letan Letan.