Hotel Villa Letan

Peroj 450
HR-52215 Vodnjan

Tel. +385 (0)52 521 006
Tel. +385 (0)52 521 009
Fax. +385 (0)52 521 090

Jezik / Language / Lingua / Sprache / язык

Meso istarskog goveda - izvorni istarski proizvod

Vino, tartufi, sir, maslinovo ulje …, neizmjerno bogatstvo okusa i mirisa nastalih isprepletanjem tradicije, kulinarskog umijeća i blagodati suživota na istarskom poluotoku.

Meso istarskog goveda…., vrijednost dobivena prirodnim odabirom i trudom seljaka kroz stoljeća, a sada je napokon valorizirana na jedinstven gastronomski način.

I dok je istarsko govedo godinama seljaku služilo za teški rad u polju, vuklo kamenje za izgradnju kuća i zidova, skromno se hranilo na siromašnoj ispaši, nudilo ono malo mlijeka za svaku obitelj, danas od njegovog mesa priređujemo izvorno prirodne gastro delicije svojstvene ovom kraju.

Tradicija okusa koja se danas vraća u kuhinje renomiranih restorana i u centar pažnje vrsnih gastronoma oplemenjuje turističku ponudu istarskog podneblja, revitalizirajući drevne običaje pripreme hrane uz divne mirise koji su se nekada širili iz ruralnih domova Istre.

Pripremljeno na lešo ili u padeli, pečeno pod čripnjom, kuhano na šugo s fužima ili njokima, aromatizirano samoniklim biljem ili marinirano u domaćem ulju…, samo su neki od načina pripreme ove jedinstvene sirovine, a koji su iznikli iz domaće kuhinje naših starih.

Pojam „domaće“ - riječ koja danas postaje čarobna, istinski opisuje meso istarskog goveda, budi nostalgiju, pobuđuje osjetila i uveličava vaš boravak u Istri, poluotoku koji uvijek i iznova iznenađuje!

Dobar tek!